/ iStock/Getty Images
Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви бедствено положение в града заради кризата с водата. Решението за въвеждане на извънредната мярка бе взето след заседание към Кризисния щаб на общината. На него присъства и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Перник обявява бедствено положение днес (ВИДЕО)

"Добрата новина от последната една седмица е, че има раздвижване в държавната администрация в София, защото близо месец това чудене какви точно мерки да се предприемат и по какъв начин трябва да бъдат направени, ни идваха малко в повече”. Това заяви преди заседанието пред NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Вече има конкретни действия и конкретни стъпки. Министърът на икономиката г-н Караниколов ще бъде в Перник, за да поеме координацията на всички спешни действия, които веднага след въвеждането на бедственото положение ще бъдат предприети от страна на държавата”, каза още той.

Перничани на протест: Искаме вода, намерете виновника (ВИДЕО)

„Действията, които ще се предприемат са сондажи, изграждане на съоръжение и подкрепа на плана на инженер Русев, който е изключително евтин, но всички се надяваме да бъде ефективен.

Той най-добре познава планината, всички водохващания  и всички пещери”, допълни Станислав Владимиров.
NOVA