Нужна е цялостна стратегия за развитие на БДЖ
Нужна е цялостна стратегия за развитие на БДЖ / netinfo

Временната парламентарна комисия за инцидента с влака София – Кардам ще посвети усилията си за изясняване на обстоятелствата около трагедията, да се направят нормативните промени, ако има нужда от такива, както и съответните подобрения в организацията на железниците. Това заяви в „Седмицата” на Дарик председателят на комисията Камен Костадинов (ДПС). Според него на такива произшествия трябва да се дава по-особен приоритет и те да бъдат разследвани от Националната следствена служба.

Иван Иванов от ДСБ заяви от страна, че е необходимо разследващите органи за инцидента във влака да действат отговорно, ефикасно и бързо, но това не е на лице в момента. “Не е ясно кой е шефът на това разследване, не знаем кой е говорителят, осми ден без никаква официална информация”, заяви той в дебатите в “Седмицата” на Дарик.

Според Румен Иванов от ГЕРБ е нужна цялостна стратегия за развитие на БДЖ. Конкуренцията винаги води към нещо добро е не виждам проблем да има и частни влакове, каза още той. Според него няма нищо лошо в приватизацията на БДЖ, но това може да се случи само след конкретни анализи, като целта трябва да е подобряване на условията за движение във влаковете.