Няма записи на разговори между Първанов, Борисов и Петков
Няма записи на разговори между Първанов, Борисов и Петков / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Няма записи от срещи между бившия премиер Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков от БСП. Това е обяснила пред ДАНС главния редактор на вестник „Галерия” Кристина Патрашкова, след като първоначално обяви, че разполага с такива записи, от които става ясно, че се дискутира движението АБВ.

От своя страна Борисов прати сигнал до прокуратурата, след като и той и останалите двама набедени  отрекоха да са се срещали. Преписката за незаконно подслушване е прекратена след признанията на Кристина Патрашкова, че нейните източници не са й представили каквито и да е било записи или документация.

На 15 януари журналистката Кристина Патрашкова, главен редактор на в. „Галерия”, заяви пред Нова телевизия, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел поотделно срещи с Румен Петков и с Георги Първанов. Тя публикува и статия във вестника, озаглавена „Порция записи от Банкя показва: Бойко и Николай Гигов плащат на Първанов”.

„Заявявам категорично, че такива срещи с Румен Петков и с Първанов са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника за това. Разполагаме със записи. Не мога да кажа точно на коя дата и кога са направени, но разполагаме с такива записи”, каза тогава тя. Патрашкова бе категорична, че срещите са провеждани поотделно, а в редакцията на седмичника „Галерия” разполагат с аудиозаписи от срещите, провеждани в Банкя.

Патрашкова добави, че на този етап не искат да предоставят записи: „Решихме да не даваме гласност точно сега. Имаме много лошия опит от „Мишо Бирата”. Тогава, когато извадихме записа, никой не се концентрира върху съдържанието, а се говореше за това, че сме манипулатори. Решихме сега да се проведе дебат, хората, чиито имена са намесени, да потвърдят или да отрекат - вероятно ще отрекат. След това, на някакъв етап от дебата, впоследствие ще дадем доказателствата”, заяви журналистката.

В коментар след избухването на скандала Румен Петков заяви, че ще гледа кокошки на село, ако се окаже, че има записи на разговори за проекта АБВ.