Новите посланици на САЩ и Русия връчиха акредитивните си писма
Новите посланици на САЩ и Русия връчиха акредитивните си писма / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

В рамките на половин час американският и руският посланик в София връчиха акредитивните си писма на президента Георги Първанов, с което официално започнаха техните мандати. Посланик на Вашингтон в България е Нанси Ейлийн Макълдауни, а на Москва – Юрий Исаков.

Първа акредитивните си писма връчи новия американски посланик Нанси Макълдауни. Последният й пост преди да дойде в България е на заместник посланик на САЩ в Турция. Работила е също в мисиите на Щатите в Кайро и Бон.

Точно 30 минути по-късно на пилоните пред „Дондуков” 2 американското знаме бе сменено с руското и своите акредитивни писма даде посланика на Русия Юрий Исаков. От 2000 до 2004 година той е бил заместник постоянен представител в ООН, а от 2004 г. е посланик със специални поръчения на руското външно министерство.

И двете държавни церемонии по посрещането на новите посланици на Вашингтон и Москва у нас бяха заглушавани от записани речи на лидера на „Атака”. Посланик Исаков. С мъка успя да надвика Волен Сидеров, за да каже на журналистите, че ще работи за общите енергийни проекти и развитието на връзките между България и Русия във всички сфери.