Новият син лидер: Първо трябва да се съберем под знамената
Новият син лидер: Първо трябва да се съберем под знамената / Sofia Photo Agency
СДС ще участва в следващото управление на страната, това заяви новоизбраният лидер на партията Пламен Юруков на първата си пресконференция като председател на партията.

Трябва да си върнем доверието на десните избиратели, да възстановим твърдото си ядро, да отворим партията, да съберем и протестен вот, подчерта Юруков. Възможностите за обединение в десницата той коментира така: „Какво да обединяваме – 4% тази партия, 2% другата, 1,8% от третата ли?! Това обединение на мен лично не ми харесва. Първо трябва да преброим нашите редици, да се съберем под знамената. Нашето желание е да обединим десния избирател около СДС.”

Първият тест за политиката на новото синьо ръководство по думите на новоизбрания лидер ще са следващите парламентарни избори, но няма да бъде подценен и местният вот. Помолен да разкаже повече за бизнеса си Юруков отбеляза: „Кафето се купува от държави, които са около Екватора, внася се в България. Извършва се процедурата печене и след това се смесват различни видове в зависимост от рецептата, която се избере… Връзката между кафето и политиката не е от вчера. И аз казвам, макар и малко на шега, че ако го нямаше кафето, нямаше да я има и френската революция, която е създадена в парижките кафенета.”

Извънредната конференция на сините избра за заместник-председатели на партията Любов Панайотова, Господин Тонев, Димитър Димитров, Данаил Иванов. Другите членове на НИС са Дора Христова, Ергин Емин, Цветан Костов и Александър Йорданов.