Нов протест се подготвя в Пазарджик
Нов протест се подготвя в Пазарджик / DarikNews.bg, архив

По данни на полицията в Пазарджик съществува информация за опити да се организира протест и тази вечер отново чрез социалната мрежа Facebook. Протестът снощи в града не е бил регламентиран, защото участниците не са уведомили за действията си общината.

От полицията съобщиха, че над 90% от участвалите в снощните събития са били на възраст от 14 до 18 години. Полицията апелира родителите да осъществяват по-строг контрол над децата си.

От полицията в Пазарджик са категорични, че ще бъдат безкомпромисни спрямо всеки, нарушаващ обществения ред, независимо от етническа принадлежност, пол и социално положение.

Само снощи, по време на протеста и шествието в Пазарджик, на тел. 112 са били подадени над 20 сигнала, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

При един от опитите на протестиращите да навлязат в ромския квартал "Изток" на Пазарджик са задържани двама души на 18 и 58 години. Те са арестувани за това, че са хвърляли камъни срещу полицаите и са възпрепятствали тяхната работа. На двамата са съставени актове за дребно хулиганство. Днес Районният съд ще се произнесе по мярката им за задържане.