/ БТА
С 30 % да се повишат заплатите на медицинските специалисти и с 60 % на шофьорите в центровете за спешна помощ. Това каза пред журналисти лидерът на синдикат „Защита“ Красимир Митов.

палатков протест София медици
БТА

Членове на синдиката протестират пред сградата на Министерството на здравеопазването с искане за увеличаване на възнагражденията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна, за подобряване на условията на труд, за осигуряване на кадри и др.

Медици от „Майчин дом“ готвят протест

Митов посочи, че при предходно увеличаване на възнагражденията шофьорите са получили по не повече от 100 лева увеличение на заплатите си. По думите му половината от работещите в центровете за спешна помощ са на над 50-годишна възраст и няма желаещи да работят в структурите на спешната медицина в страната. Ремонтите на центровете за спешна помощ не са завършени, тъй като проектът за модернизиране на системата се провали и сега ще се наложи да връщаме европейски средства, допълни той.

БТА

Митов допълни, че предвиденият палатков лагер пред Министерството на здравеопазването няма да се организира, тъй като не им било позволено.
От синдиката планират следващата седмица да протестират пред сградата на Народното събрание. 
Десислава Пеева, БТА