/ БГНЕС
С тези думи лидерът на БСП коментира антикорупционния закон на ГЕРБ
ГЕРБ ни предлагат имитация на борба с корупцията. Така коментира проекта на ГЕРБ за антикорупционен закон председателят на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията. Тя постави условия пред ГЕРБ за общ закон за противодействие с това негативно явление.

БСП постави три условия за общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ

Социалистите настояват  новото антикорупционно звено да се занимава с разследвания и неговия ръководител да бъде назначен от президента, а не от парламента, както предлага ГЕРБ. "Ние не правим закон за едно правителство и един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше. Законът е принципен и не може изпълнителна власт да се назначава от председателя на органа, който ще го контролира и председателят да предлага членовете на органа, който ще ги контролира. Този, който краде от 4 тона суджук до няколко милиона от НДК, ще си назначава хората, които ще го контролират", посочи Нинова.

Нинова
БГНЕС

Социалистите ще предложат своя проект закон за банката за развитие. Според тях трябва да има лимити на отпуснатите кредити и те да бъдат предназначени за малкия и среден бизнес. Левицата ще излезе и със свой проект на бюджет за следващата година. Основна цел на БСП ще бъде борбата с бедността и повишаване на доходите.

Бойко Борисов: Нинова три пъти да се отрече от Сатаната (ВИДЕО)

Приоритетни задачи ще бъдат националната здравна стратегия, състоянието на енергетиката, влизането на България в Шенген и чакалнята на еврозоната. Не липсваха и критични гласове срещу ръководството на БСП. Преди заседанието Георги Гергов не пропусна да изрази своите резерви относно постиженията на БСП сега.

Публикуваха за обществено обсъждане проекта на антикорупционния закон

"Ние още не сме дали отговор на въпроса защо загубихме изборите, защото Герб не ги спечели. Ние ги загубихме", коментира той. Въпреки критичните мнения проектът на антикорупционен закон е бил приет с единодушие на заседанието на националния съвет на БСП.