Независимият депутат Димитър Чукарски предлага политическа алтернатива
Независимият депутат Димитър Чукарски предлага политическа алтернатива / снимка: БГНЕС, архив
Независимият депутат Димитър Чукарски предлага политическа алтернатива
51436
Независимият депутат Димитър Чукарски предлага политическа алтернатива
  • Независимият депутат Димитър Чукарски предлага политическа алтернатива

Нова политическа алтернатива предлага независимият депутат Димитър Чукарски, заедно с колегите си Марио Тагарнски, Венцислав Върбанов и Тодор Великов. Партията ще е факт през септември, прогнозира Чукарски в предаването „Седмицата" на Дарик.

„Най-важното за мен е да сложим на масата веднъж завинаги сериозния подход към нещата, които се случват и още повече към тези, които не се случват. През последните две седмици страдам изключително много от т.нар. истерия, свързана с яйцата. Не знам дали в момента, говорейки за алтернатива, е мястото и ние да поговорим за това. Но се плаша от това, че в България, където 80% от хората имат произход от село, медиите и някои политици допуснаха да се формира у хората неправилна представа за това откъде идва тази цена", коментира Чукарски.

„Може би 50-60% от хората в България все още си набавят яйцата от селата. В студена зима, каквато бе сегашната, просто на хората кокошките спират да носят. Оттам нататък се повишава търсенето в магазините, внос не може да се направи, защото яйцата се внасят с обикновени бордови коли, а не с хладилници, понеже би ги оскъпило прекалено много. Просто в един момент имаше луфт на пазара и цените на скочиха до нивата, които са. Аз мога да се обзаложа без да ходя по магазините, без да проверявам нещата, че след 20-градусовата следваща седмица просто яйцата през април няма как да не се върнат на нивата си от преди зимните студове. И тук не трябва да се търсят никакви спекулации", смята той.