Неправителствени организации пречат на залавянето на бездомни кучета в „Малинова долина
Неправителствени организации пречат на залавянето на бездомни кучета в „Малинова долина / Sofia Photo Agency, архив
Лорита Радева
52006
Лорита Радева
Ангел Джамбазки
  • Лорита Радева
  • Ангел Джамбазки

Представители на неправителствени организации се опитват да възпрепятстват залавянето на бездомни кучета в кв. „Малинова долина", заяви общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева в предаването на Дарик „Кой говори". Според последните данни, в квартала до момента са заловени 14 от агресивните кучета, които миналата седмица нападнаха възрастен мъж, който бе приет във Военна болница в много тежко състояние.

От миналата сряда на място работят 3 екипа на „Екоравновесие", посочи Радева: „Същественият проблем, който срещаме, е опит за възпрепятстване на залавянето на глутницата от страна на неправителствените организации, които се позиционираха заедно с екипите на „Екоравновесие" на място и които пречат на процеса тази глутница да бъде заловена. По информация на хората, живеещи в района, глутницата се състои от 37 кучета, като до момента от тях са заловени 14".

Радева уточни, че неправителствените организации пречат да се заловят кучетата, като ги разгонват от мястото, където се е позиционирал екипът. „Тъй като да се залови кучето, все пак до него трябва да достигне ловецът от „Екоравновесие" и да го упои, за да може кучето да бъде заловено", уточни Лорита Радева.

Инцидентът в „Малинова долина" за пореден път показва неефективността на „Екоравновесие", заяви общинския съветник от ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Кой говори" по Дарик.

„За мен „Екоравновесие" за пореден път показа, че не е ефективна общинска организация и общинско предприятие. От сряда до понеделник да твърдиш, че при положение, че имаш животни, които са нападнали човек и почти са го изяли, си заловил 14 от повече от 30 кучета. Там има екипи, които правят задградителни мероприятия все едно ловят не глутница бездомни кучета, а тълпа Бинладеновци, е меко казано несериозно. Според мен трябваше още в четвъртък всичките тези кучета да са заловени и приспани. След като те веднъж са нападнали човек, са го ръфали и са яли човешко месо, значи тези животни са опасни. При цялото ми уважение и любов към животните, когато трябва да избереш между живота и здравето на хората и съмнителния комфорт на кучешката глутница, изборът е само един и той трябва да бъде животът и здравето на хората. Тези животни, които нападат хора, трябва да бъдат прибирани и приспивани незабавно. Не една седмица да ги издирват като партизани по храстите. След като не могат да ги хванат, това означава, че не могат да си свършат работата", каза още Ангел Джамбазки.

Чуйте цялото предаване "Кой говори":