/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето на 1 април, понеделник
През нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, на отделни места в низините и котловините - малко по-ниски.
 
От минус 3 до 29 градуса ни чакат през април

В понеделник ще е предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността над Централна и Източна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, по Черноморието ще са по-ниски - от 12 до 17 градуса.
 
В сутрешните часове атмосферното налягане ще е близко до средното. През деня ще се повишава и ще стане по-високо от обичайното.

ThinkStock/Getty Images

В планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има, главно след обяд, над планините в източната половина на страната. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

ThinkStock/Getty Images

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12-17 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images


Във вторник ще има по-значителни увеличения на облачността, на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще превали слаб краткотраен дъжд. От североизток ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури ще се понижат - максималните в повечето райони ще са между 15 и 20 градуса, в Североизточна България - около 10, а минималните стойности ще са между 2 и 7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg