НДСВ се изясняват на политически съвет?
НДСВ се изясняват на политически съвет? / Снимки: Sofia Photo Agency

Жълти депутати очакват политически съвет следобед или среща с лидера Симеон Сакскобургготски, заради скандалите в партията след конгреса в неделя.

Повечето жълти народни представители подминаваха рано сутринта камерите и микрофоните, нежелаейки да коментират дали има декларация, подписана от от тях, в която се настоява за изключването на Милен Велчев от партията и преразглеждане на решенията от конгреса. Заместник-председателят на парламентарната група на НДСВ Минчо Спасов каза, че няма решение за освобождаването на Велчев, но не пожела да комнетира дали съществува такъв документ.

По неофициална информация снощи на сбирка в сградата на парламента на площад „Батенберг” жълтите са съставили подобен документ и са поискали среща с лидера си Симеон Сакскобургготски. Весела Драганова каза, че очаква тези въпроси да се изяснят на политически съвет в 15.00 ч. днес.

Марияна Костадинова потвърди, че в групата се водят разговори за нов конгрес и изключването на Велчев. Огнян Герджиков каза, че може да говори само за времето, но на въпрос какво е то в НДСВ, той отговори „Дъждовно, но ще изгрее слънце”.

Председателят на парламентарната група на жълтите Анелия Мингова потвърди за съществуването на подписката. Парламентарната група има амбицията да бъде стабилен организъм, който има намерение да стои зад лидера на партията, каза тя.

На въпрос имат ли жълтите депутати достатъчни доказателства, че изборът на ново ръководство е манипулиран, Мингова зяви, че ако е имало сигурни доказателства, вече щяло да има решение. Тя поясни, че групата не може да вземе решение за изключването на Велчев.