/ БГНЕС
Предаването на телата на македонските граждани, загинали при трагичния инцидент с автобус на магистрала "Струма", ще стане чрез организиран държавен протокол най-късно до петък, съобщи македонската телевизия "Сител", цитирайки външния министър Буяр Османи.

Собственикът на „Беса Транс“ проговори: Трагедия, защо не бях в автобуса - да умра и аз

"След проведения разговор с г-н Сарафов, взехме решение за начина на предаване на телата на нашите сънародници, които изгубиха живота си в трагичния инцидент. Това ще стане в четвъртък, 2 декември. Правителството на България прие нашето искане пренасянето от София до Скопие да стане със самолет на България, а от международното летище, чрез организиран държавен протокол, същия ден, или в петък 3 декември, останките ще бъдат предадени на семействата в техните домове", обяви на своя фейсбук профил Османи.

Трагедията на магистрала „Струма“, която разтърси България и Северна Македония (СНИМКИ/ВИДЕО)

Македонски пътнически автобус се запали и изгоря край пернишкото село Боснек, 45 души загинаха. Трагичният инцидент стана малко след 02:00 ч. през нощта на 22 срещу 23 ноември. От общо 52 пътници в автобуса, едва седем души успяха да се спасят и бяха откарани в болница. Хората са се връщали от екскурзия от Турция към Република Северна Македония. За момента две са основните версии, по които се работи - човешка грешка и техническа неизправност. Властите и на двете държави са ангажирани със случая. 24 ноември бе обявен за Ден на национален траур в България. А правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур. 

Всичко около трагедията и хронология на целия инцидент четете ТУК
 
БГНЕС