/ БГНЕС, колаж
Ново политическо напрежение между лидерите на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Борисов: ГЕРБ е принципна партия – там, където плюем, не лижем след това

В петък сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му е системна и принципна. "Ние там, където плюем, не лижем след това", каза той.
 

Борисов се засмя на равносметката на Лена Бориславова от ПП-ДБ, която от своя страна заяви, че шефът на ГЕРБ е Пеевски. „ДПС е системна партия, която много ни е помогнала с ПП-ДБ. Понеже ги оценихме като такава, приехме важните регулатори със 160 гласа”, припомни Борисов.

Той каза, че всичко е изгубено във взаимоотношенията им с ПП-ДБ.

След него остри думи прозвучаха и от Кирил Петков. "Това, което чух от г-н Борисов, е, че има голям гръб, който е хлъзгав. Освен голям гръб има и голям врат – за съжаление, г-н Пеевски се е увиснал на него и го задушава", каза съпредседателят на ПП-ДБ.

Петков: Борисов има голям врат, на който г-н Пеевски е увиснал и го задушава

По думите му случилото се в четвъртък е ясно съобщение към свестните хора от ГЕРБ. „Ако искате ГЕРБ да има нормално управление и да бъде част от европейско такова, то вие трябва да се отървете от воденичния камък, който ви се е закачил на хлъзгавия врат на г-н Борисов, а това е г-н Пеевски“, категоричен бе съпредседателят на ПП–ДБ.

Според него това е начинът България да отиде напред.

Трети в петъчната политическа сага се изказа председателят на ДПС Делян Пеевски.

Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя


"Кирил Петков може да бъде булка само на Борисов. Той е като един пудел, който ще драска на вратата в Банкя - от днес ви го предричам", каза той. 

"Кирил, който обяснява кой на кого е увиснал, да ви кажа - молеше и скимтеше да го заведа при Борисов, който два месеца не говореше с него, молеше да го сдобря с него - аз не го сдобрих, разказа Пеевски.

По-късно в петък Кирил Петков отново се включи с изказвания и продължи задочния спор. "Във връзка с репликите на Пеевски за пудели, булки и т.н., аз няма да влизам изобщо в тези мутренски изяви, но едно ще му кажа, нека ме чуе - аз абсолютно не вярвам, че той би ми ги казал тези неща, ако бяхме само двамата и бодигардовете му да са отвън", заяви Петков. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня