Най-бързият бял мъж на планетата влезе в ареста за хулиганство
Най-бързият бял мъж на планетата влезе в ареста за хулиганство / БГНЕС

Седем дни в разградския арест ще лежи световен шампион по лека атлетика. По информация от пресцентъра на Областаната дирекция на МВР в Разград на 41-годишен мъж с инициали Н. А. е съставен Акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а по-късно Районният съд в Разград разпоредил седем дни арест.

Повод за санкцията е инцидент в бистро в центъра на Разград около 15:00 ч. на 6 януари. Във видимо нетрезво състояние нарушителят се скарал с 33-годишен мъж от село Гецово, напсувал го и го ударил с юмрук в главата.

Според неофициална информация хулиганът е Николай Антонов - световен шампион на 200 м. бягане в зала от 1991 г. и европейски шампион в същата дисциплина година по-късно. И до днес републиканският му рекорд на 200 м. - 20.20 сек., поставен преди 19 години, не е подобрен. Антонов стана известен като "най-бързия бял мъж на планетата", тъй като на финалите на големи състезания конкуренти му бяха единствено чернокожи състезатели. След края на спортната си кариера Антонов са завърна в родния Разград.

През 2003 г. направи опит за самоубийство като си преряза вените и се наръга в корема. Лекарите го спасиха, бе лекуван и от наркотична и алкохолна зависимост. В последната си медиийна изява преди месец Николай Антонов обяви, че вече е чист, съобщи още, че с приятели учредява клуб по лека атлетика в Разград.