„Национално обединение на десницата" се регистрира в ЦИК. В обединението влизат Републиканци за България и КОД.

БГНЕС

"За нас е важно принципното политическо противопоставяне - дясно-ляво", коментира Петър Москов. Той обясни, че основните цели на предстоящите избори пред коалицията, че извън нуждата за промяна в съдебната система, че битката с олигархията, е свързано с политическо решение, с българско законодателство тип "Магнитски".

БГНЕС

Москов подчерта, че коалицията е десницата. "Убедени сме, че това е липсваше на парламента. Няма шикалкавене. Търсим доверието на българските граждани около ясни политики", допълни той.

БГНЕС

"Проблемите пред държавата са изключително сериозни и това, което искаме да направим е да запазим политическата координатна система - ляво, дясно и център", каза Цветан Цветанов и допълни, че размиването на тази система означава, че някой има някакви други задкулисни интереси или концентриране на власт в една личност или в една институция.

Той подчерта, че обединението иска да възстанови парламентаризма и това може да стане, когато има диалог. "На президентските избори ще подкрепим кандидатпрезидентската двойка, предложена от коалицията", каза Цветанов и подчера, че има качествени и стойности хора, които ще допринесат за сериозно обединение на демократично мислещите български граждани.