/ ThinkStock/Getty Images
На кино с бебе: мисията възможна
98326
На кино с бебе: мисията възможна
  • На кино с бебе: мисията възможна
Специални прожекции за родители с бебета и малки деца организират в Дома на киното в София. Те ще влизат в салона с бебешките колички, звукът ще е намален, а осветлението няма да е напълно загасено. Първият филм, който могат да гледат младите родители, е „Проектът „Флорида“ на режисьора Шон Бейкър.

Наръчник за оцеляване с деца на море
 
Често родителите се лишават от различни удоволствия, защото няма на кого да оставят малките си деца, затова организаторите от "Арт фест" и Дома на киното решили да направят специалните прожекции. Препоръчително е децата да не са на повече от три години, поясни Светлана Дамянова от "Арт фест". Не защото не може да са по-големи, а заради удобството на самите родители.

Пет любими игри на децата, когато още нямаше компютри (ВИДЕО)
 
"Такъв тип прожекции се правят в много европейски страни. За да не бъде прекалено стряскащо, ще бъде намалена силата на звука на самия филм. В кинозалата майките биха могли да влязат и с детски колички. Освен това, ще бъде запазено и слабо осветление, за да има възможност, ако се наложи да се реагира, да няма пълната тъмнина на традиционните кинопрожекции", обясни Дамянова.

Виртуалната реалност правела децата по-общителни
 
Специални прожекции ще има всяка сряда в максимално удобно за родителите време, предвиждат организаторите. Първата ще е утре от 12.30 ч., когато ще бъде показан филмът „Проектът „Флорида“: "Един изключително нежен и същевременно свободолюбив филм, дело на режисьора явление в американското независимо кино Шон Бейкър. За следващата сряда сме предвидили още един много весел, жизнерадостен и изключително освежаващ филм на Паоло Вирдзи "Лудетини".

Сексът след появата на децата – по-малко и по-некачествен
 
Филмите не са детски, но ще са съобразени със специфичната публика, каза още Светлана Дамянова и призова родителите да са толерантни към евентуалните шумове и неудобства, които могат да причинят децата в киносалона.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук