Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на планираните протести в социалните мрежи. 

"Във връзка с постъпила оперативна информация и с множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести, в МВР е разпоредена проверка. Целта е незабавното установяване на лица, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна", съобщават от пресцентъра на МВР. 

Граждани се събират в подкрепа на кабинета и защита на парламентаризма

"МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения", допълват от пресцентъра на МВР.

Очакват се няколко демонстрации в седмицата на дебатите и гласуването на вота на недоверие срещу правителството. 

В понеделник пред Президентството е насрочен „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“ от „Правосъдие за всеки". Организаторите казват, че в дните до вота на недоверие трябва да се чуе гласът на свободните граждани след свалянето на Никола Минчев от поста парламентарен шеф.

В 18:30 ч. в понеделник пред парламента е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството, към който ще се съединят демонстрантите от шествието в подкрепа на парламентаризма
 
Пресцентър на МВР