Красимира Чобанова
Красимира Чобанова / БГНЕС
Служители на МВР представиха финализирания си 5-годишен проект за превенция на детската престъпност. Ръководителят на проекта и заместник-министрите благодариха на всички началници и помощници в организацията. Проектът е финилизиран, но според Главна дирекция „Национална полиция” няма как подобни инициативи да не продължат заради прекрасния според тях резултат.
 
В хотел в центъра на София днес се състоя заключително събитие по проект за превенция на детската престъпност, съфинансиран от швейцарското правителство. Близо 30 служители на вътрешното ни министерство се събраха, за да представят резултатите от финализирания проект, който те определят като много успешен.
 
На събитието служителите на МВР изтъкнаха, че не са имали проблеми в комуникацията помежду си.
 
Ръководителят на проекта главен инспектор Красимира Чобанова, която е и началник на сектор „Детска престъпност” в МВР, благодари за съвместната работа по проекта: "Работата по проекти идва и отминава, но въпросът е в ценното, което ще остане. Ние много се надяваме, че в резултат от приключването на този проект, ще продължим работата си. Виждаме колко е полезна тя за децата". Чобанова обаче не коментира дали броят на децата, извършили престъпление, е намалял.