МВР нямало вина по случая с Илиян Тодоров
МВР нямало вина по случая с Илиян Тодоров / снимка: БГНЕС
МВР нямало вина по случая с Илиян Тодоров
68988
МВР нямало вина по случая с Илиян Тодоров
  • МВР нямало вина по случая с Илиян Тодоров

МВР няма вина за случая с изчезването на Илиян Тодоров, заяви пред журналисти главният секретар на силовото ведомство Светлозар Лазаров. По думите му осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека „Соло" е в неизвестност заради „празноти в правото".

Лазаров каза още, че е необходимо да се извърши детайлен анализ на всички подобни случаи, какъвто е и този с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, наричани Братя Галеви, за да се пресече порочната практика.

3 дни са били необходими, за да подаде МВР информация коя е последната адресна регистрация на Тодоров, но по думите на главния секретар на ведомството полицията е свършила всичко необходимо и изискано от нея: „МВР няма вина за този случай. Няма и претенции към дейността на МВР. Това, което е искано от нас, ние сме го направили. Понякога има празноти в правото и е вече един елемент на анализ по отношение на правната рамка и взаимодействието на институциите как трябва да се реагира в такива случаи".

Междувременно Окръжната прокуратура в Пловдив издаде европейска заповед за арест на осъдения за трагедията пред столичния клуб „Соло" Илиян Тодоров.

Светлозар Лазаров се похвали с няколко от последните акции на МВР по линия на наркоразпространението. Вчера е била разбита нелегална фабрика за производство на цигари в столичния кв. "Орландовци". По думите му схемата е функционирала от 3 години, като от неплатен акциз на месец държавата е ощетявана с около 1 милион лв. Tютюнът е нарязван, обработван и дистрибутиран по 2 направления: в опаковки с насипен тютюн и произведени цигари.

Схемата функционирала чрез доставки в ресторанти и зоомагазини. Главният секретар подчерта, че операцията се откроява с екзотичен елемент: „При обиските се установява, че съществува минилаборатория за производство на амфетамини, иззета е и тревиста маса".

През вчерашния ден криминалисти са разбили лаборатория за наркотици в столичния квартал „Манастирски ливади". Единият от задържаните е обявен за национално издирване и има издадена присъда от районния съд в Несебър, посочи Лазаров, като не отрече дилърът да е свързан със сочения за наркобос номер 1 по Черноморието Димитър Желязков-Очите. Другият задържан е работил в групата на Стефан Бонев-Сако. При акцията са иззети 3000 таблетки метамфетамин и огромно количество марихуана.