Издирват осъдения на доживотен затвор за убийството при дискотека Соло
Издирват осъдения на доживотен затвор за убийството при дискотека Соло / netinfo
Издирват осъдения на доживотен затвор за убийството при дискотека "Соло"
68912
Издирват осъдения на доживотен затвор за убийството при дискотека "Соло"
  • Издирват осъдения на доживотен затвор за убийството при дискотека "Соло"

Окончателно осъденият от съда за двойното убийство пред дискотека „Соло" Илиян Тодоров беше обявен за национално издирване, след като не се яви в затвора, където доживотната му присъда да бъде приведена в изпълнение.

Тъй като Тодоров е в неизвестност и може да е напуснал страната, в момента се подготвя и европейска заповед за арест.

Вчера осъденият убиец пусна клипче в Youtube, в което заявява своята невинност и твърди, че той и семейството му са били заплашвани от истинския физически убиец, който се намира на свобода.

Заповедта за задържане е издадена от пловдивската прокуратура, защото Тодоров, който е от Перник, преди време се е регистрирал на пловдивски адрес, разясни заместник-окръжният прокурор на града Галин Гавраилов.

„Присъдата му дойде за изпълнение в Пловдив, тъй като колегите от Перник при изпълнение на присъдата, докато са го търсили, са установили, че в Пловдив му е последният адрес. Междувременно, докато е вървяло делото, той се е регистрирал адресно в Пловдив, където живеят баба му и дядо му", уточни Гавраилов.

След като Тодоров не се явява да излежи присъдата си, от съдебна охрана проверяват посочения от него адрес в Пловдив. Там обаче търсещите намират единствено неговите баба и дядо, каза заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов.

„Дядото е потвърдил, че от май месец 2013 г. внукът му не е бил при него", добави Ангелов.

От съдебна охрана отиват при родителите на младежа в Перник.

„Те са заявили, че не са виждали Илиян Тодоров от една година. Недоволен, че родителите му не са направили достатъчно за неговото оневиняване, той си е събрал багажа и заедно с приятелката си е изчезнал в посока Варна", каза още Ангелов.

Родителите не са посочили нито адрес във Варна, нито името на неговата приятелка. Оттук нататък МВР трябва да се занимае с издирването на Тодоров и неговото изпращане към затвора.

Двойното убийство стана на 18 април 2009 година. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля. Камери заснеха силует на мъж с бяла риза да размахва ръка близо до тях. От враждуващите компании само Тодоров бил с бяла риза.