/ БГНЕС
Партии и формации, които поотделно не могат да съберат и един процент гласоподаватели, се събраха тайно от медиите в столичен хотел в качеството си на "мозъчен тръст" на протеста. От аморфното представителство личи, че идеен подбор няма, а играят само интересите за сваляне на властта. Иначе не може да се обясни какво правят на една маса десни и леви, националисти и сдружения за различни граждански каузи, които подписват обща декларация.

Въпреки клетвите на "Да, България" и "Правосъдие за всеки", че те няма какво да правят с леви, русофили и фенове на Радев, в щурма да събарят законно избрана власт се сдружиха бившите социалисти от АБВ с уж десния Христо Иванов и присъдружните му от Боец в компанията на "Отровното трио", а обединението ДБ даже бе представено от човек от ДСБ.

Въстаниците си имат и свещеник - низвергнатият от БПЦ Дионисий, до него Ренета Инджова. И още от лицата на масата - о.з. ген. Шивиков, движението на Мая Манолова с компанията около осъдената кметица Десислава Иванчева и ДБГ, та до бутиковата партия ВОЛТ на друг бивш реформатор Настимир Ананиев. Към разнородната компания се добавиха още едни десни - на Мария Капон и нейната ЕНП, приближение на Арман Бабикян, както и евролевите на Александър Томов и Движение 21 на Татяна Дончева.

В новия "Отечествен фронт", както ги нарече продуцентът Виктор Димчев, място намериха и от "Системата ни убива", както и националистите на разследвания Костадин Костадинов от "Възраждане".




В предсептемврийската хотелска среща вероятно съзаклятниците са обсъждали тъй наречения "народен съд", с който в събота се заканиха на всички инакомислещи, но после бързо се отрекоха и го обявиха за лъжа. А движението им напред-назад отново по своеобразен начин коментира Димчев в социалната мрежа, който пусна видео за доказателство, че в плановете им има и "народен съд".

"Почвам да си мисля, че цялата работа на организаторите на протестни парлами в името на върховенство на правото е иди-ми-доди-ми.

Искаме нова конституция, не искаме.

Искаме ВНС, не искаме.

Искаме насилие, не искаме.

Искаме Народен съд, не искаме.

Искаме заедно, не искаме.

Искаме въстание, не искаме", отбеляза продуцентът и бивш протестър, който от много години брои протестите на жълтите павета.