/ БГНЕС
В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове на вчерашния ден, днес се очакват незначителни повишения на речните нива, съобщиха на сайта си от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

МОСВ обяви, че има опасност от поройни наводнения във водосборите на реки у нас

Промяна в нивата на реките се очаква в планинските части на водосборите на реките западно от р. Янтра, включително и на добруджанските реки; във водосборите на север от р. Камчия; във водосбора на р. Тунджа над яз. "Жребчево", в старопланинските и родопските притоци на р. Марица и в родопските притоци на р. Арда. Повишаване на речните нива се очаква също в планинските водосбори на Западнобеломорския басейн. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, допълват от МОСВ. 

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология по-значителни увеличения на облачността днес ще има преди обяд над източните, а след обяд над планинските райони, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 17°. В петък не се очакват опасни метеорологични явления.  
Йоана Димитрова/БТА