Москов иска реорганизация в дейността на Здравната каса
Москов иска реорганизация в дейността на Здравната каса / БГНЕС, архив

Здравният министър Петър Москов ще поиска реорганизация на дейността на Здравната каса. Идеята му е да не се стига отново до ситуации, при които "анонимни" лица договарят намалени цени на клиничните пътеки.

Москов призна за намалени цени на клинични пътеки по проект, коригирали ги

Преди ден министърът призна за необосновано намалени цени, които се превърнаха в една от причините за лекарското недоволство в страната. Москов отказа да посочи кои са хората, предложили по-малкото пари за здраве, но информира, че проблемът е изчистен и цената на нито една клинична пътека няма да бъде намалявана спрямо миналата година.

Надзорният съвет на Здравната каса не е предлагал да се намаляват цените на клинични пътеки, предложението е постъпило от Лекарския съюз. В това са категорични от съвета.

Касата се договори за парите за здраве, ще спрат ли лекарските протести?

Пред Дарик от Лекарския съюз обявиха, че твърдението, според което от организацията са предлагали намаляване на цени на клинични пътеки, не отговаря на истината. "Предлагали сме промени в цените, но в никакъв случай не в посока намаление," коментира председателят на съсловието д-р Венцислав Грозев.

Министър Москов подписа анекса към рамковия договор от 2015-та

Надзорният съвет на Здравната каса прие решение, според което тази година ще действа старият рамков договор. Според надзорниците така няма да бъде намалена цената на нито една клинична пътека спрямо миналата година.