Мистериозно ремонтират шосета в Разградско
Мистериозно ремонтират шосета в Разградско / снимкa: Дарик - Шумен

Прокуратурата в Разград ще разследва незаконен ремонт на две шосета в областта. Сигналът е подаден от областния управител д-р Валентин Василев и новия шеф на Областно пътно управление Огнян Обрешков. В пътното ведомство нямало документация за извършените ремонти на шосетата на Осенец - Балкански - Благоево и Побит камък - Завет - Веселец, а проверка установила, че в периода 18 - 20 юни там е работено. Прясно излетият асфалт и банкетите са с обща дължина 5 км.

Д-р Василев подозира, че с ремонтните работи се цели да се укрие дейност, която е трябвало да бъде извършена преди пет години, а не е извършена.

За ремонта и на двете шосета е провеждана обществена поръчка през 2005 г. Спечелена е от една и съща фирма „Пътконсулт"-Разград. Част от средствата са усвоени - 2,3 млн. лв. от предвидените над 7,5 млн. лева.

Парите отпуснал още бившият регионален министър по времето, когато бе кандидат за депутат от НДСВ в Разградско, припомни кметът на Балкански Тошко Илиев. После казаха, че парите свършили и се върнаха след пет години, допълни той. Местните хора са доволни от това, че ремонтът все пак се е случил.

Съдружник във фирма „Пътконсулт", която е трябвало да извърши ремонтите през 2005 г., е съпругата на бившия шеф на Областно пътно управление Пламен Симеонов. Той е разследван от прокуратурата заради отпускане на средства за ремонт на един и същ пътен участък, както и заради това, че като шеф на държавната структура е сключвал договори за пътни ремонти с фирмата на съпругата си.

Мистериозно ремонтират шосета в Разградско
netinfo