"Ако имахме финансов ресурс, щяхме да решим веднага проблема с "Автомагистрали - Черно море". Срещала съм се няколко пъти с ръководството на "Автомагистрали - Черно море" АД, има много въпроси за уточняване и решаване, имаме и да плащаме". Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова, която отиде и разговаря с протестиращите служители от "Автомагистрали - Черно море", съобщават от пресцентъра на министерството.

Тя благодари за свършената работа по отсечката на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора и поздрави всички, работили по нея.

Работещите в „Автомагистрали - Черно море“ с пореден протест (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Полагаме много усилия, за да се издължим на фирмата", е увери Комитова.

Компанията е сключила договор за строително-монтажни работи с "Автомагистрали" ЕАД за 65 млн. лв., но държавното дружество е разполагало само с 59 млн. лв. То е сключило договори, подобни на този с "Автомагистрали - Черно море", на стойност 368 млн. лв. "Това е проблем, на който се натъкнахме в държавното дружество и АПИ. Той не е свързан с вашата компания, а е част от лошото управление на предишното ръководство", подчерта арх. Комитова пред протестиращите представители на фирмата и допълни: "Дали са ви работа, но не са имали финансова обезпеченост".

13 август: Протест на „Автомагистрали-Черно море“, стигна се до блокади в София и ключови пътни артерии (СНИМКИ)

По думите й в края на 2021 г. в бюджета може да няма възможност за излишъци и непредвидени разходи. Тя припомни, че на "Автомагистрали - Черно море" преди повече от месец са изплатени 10 млн. лв. "Идеята беше парите, необходими за заплати и осигуровки, да се подсигурят в продължение на няколко месеца. Нямаме финансов ресурс и търсим други възможности", каза министър Комитова. 
БТА