Служители на „Автомагистрали - Черно море“ протестират в центъра на София.

Георги Димитров

Те развяват огромен трибагрени пред сградата на Министерски съвет, блокирайки движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“.

Георги Димитров

Те протестират отново заради неизплатените 37 милиона лева от държавата за ремонт на отсечка от автомагистрала "Тракия".

Георги Димитров

От синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море" отбелязват, че липсата на цялостно решение от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура" за разрешаване на проблема е довело до забавяне на заплатите; до принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали; до предстоящи съкращения; до периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет и до влошаване на финансовото състояние на "Автомагистрали - Черно море" АД.

Георги Димитров

Георги Димитров

От синдикалната организация заявяват, че "техните граждански и протестни действия ще продължат до получаване на всички изработени с честен труд средства, за да запазят трайните си работни места, включително чрез бунт и гражданско неподчинение".