Реформаторският блок или ще участва в управлението и си подрежда редиците, или не. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин пред Нова телевизия. Калфин припомни, че в сряда е имало събиране на Съвета за развитие между партиите подкрепящи правителството, където са се коментирали приоритетите на кабинета.

Той коментира и декларацията на парламентарната група на ГЕРБ, в която те настояват министър-председателят Бойко Борисов да отиде в парламента и да им обясни ситуацията с излязлата в опозиция ДСБ, която има позиции във властта въпреки, че не подкрепя правителството.

ДСБ ще бъде опозиция, но като част от Реформаторския блок

"Депутатите от ГЕРБ поставят един принцип проблем, който тече от Реформаторския блок. Не може да имаш една парламентарна група, от която половината да подкрепя правителството, а другата да е в опозиция", заяви вицепремиерът.

"Не може единият съпредседател да излезе и да похвали правителството, а другият да излезе, и да е опозиция. Или РБ участва в управлението и си подрежда редиците, или не", каза още министърът на труда и социалната политика.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

Ивайло Калфин запита след като половината от парламентарната група на РБ е в опозиция, а другата подкрепя правителството как ще отидат на избори. Вицепремиерът подчерта, че по този начин, те не носят никаква отговорност.

Министърът на труда и социалната политика заяви, че в Министерството на труда и социалната политика няма партийни назначения. Той бе категоричен, че в АБВ са отпаднали тези, които са присъствали заради постове във властта.

Във връзка с президентските избори Ивайло Калфин бе категоричен, че организираните от АБВ дискусии относно президентските избори имат за цел да се види, какъв държавен глава е необходим на страната. "За мен ще бъде лошо ако президентските избори бъдат повод за разделение", категоричен бе Калфин.

Източник: Агенция Фокус