Между България през Първата балканска война или Каравелов и Левски избират на изпита по история в СУ
Между България през Първата балканска война или Каравелов и Левски избират на изпита по история в СУ / БГНЕС, архив

В 9.00 ч. днес в 65-та аудитория на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" кандидат-студентът Филип Александров от София изтегли двете теми, по които избират да пишат явилите се на изпита по история на България.

От подготвените от изпитната комисия 15 теми бяха изтеглени темите "Любен Каравелов и Васил Левски начело на българското националнореволюционно движение" и "България в навечерието и по време на Първата балканска война (1908-1913)", съобщава пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита по история днес, са 692.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история, са Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.