/ DarikNews.bg
След споразумение вдигат палатковия лагер пред МС
Медицинските служители се принуждават да нарушават законите като пишат фалшиви пътеки и дават фалшиви болнични. Това стана ясно на срещата с премиера Бойко Борисов,  който прие протестиращите пред сградата на Министерския съвет медицински сестри.

Край на палатковия лагер: Медсестрите се споразумяха с Борисов и Ананиев

"Искаме да спрем да крадем и парите да отиват за хората, ние пишем фалшиви пътеки и даваме фалшиви болнични, защото няма лекари. Ние крадем от собствените си пенсии. Тогава парите няма да останат, те ще преостанат", казаха представителите на протестиращите пред Борисов, който от своя страна отправи три въпроса към тях: "Нужни ли са толкова болници за България?"; "Трябва ли да се откриват частни болници?" и  "Каква е разликата между общинска и държавна болница?"



"Няма болница, която да работи по правилата на Република България, работи се на няколко трудови договора, на 24 часа, на 36 часа, трябва да има проверка, ама такава, за която  не се знае предварително. Ние искаме регламентирани правила", посочиха медицинските сестри.

Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред МС (СНИМКИ)

"Мащабен проект предвижда 237 места за спешни центрове с най-модерно оборудване и нови линейки, заяви здравният министър Кирил Ананиев, който също присъства на срещата.


Протестиращите закъсняха за срещата, а ръководителят на пресслужбата на МС публикува снимки на чакащия Борисов във Фейсбук.



На срещата освен премиера и здравния министър Кирил Ананиев присъстваха вътрешният министър Младен Маринов, социалният министър Деница Сачева и вицепремиерът Томислав Дончев.