Медиците благодариха за кампанията „Не сте сами”
Медиците благодариха за кампанията „Не сте сами” / netinfo

5-те български медицински сестри, д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф Хаджудж благодариха на ДАРИК радио, в. Стандарт и БТВ и на всички българи, които подкрепиха кампанията „Не сте сами!”. „Тази идея беше невероятна, тя превърна нашата кауза в световна”, каза д-р Георгиев. Краят на кампанията „Не сте сами!” ще бъде отбелязан с голям концерт през есента, на който медиците ни ще могат да благодарят на всички, съпричастни към тяхната съдба.

Валя Червенякша си спомни за грандиозния концерт в тяхна подкрепа на площад „Св. Александър Невски” в началото на февруари тази година и сподели, че това е повдигнало духа й. Снежана Димитрова сравни концерта, на който дойдоха над 35 000 българи, с световното първенство по футбол през 94 година и неговата еуфория. „Беше прекрасно, разплаках се, когато видях колко много хора мислят за нас и ни подкрепят”, разказа Снежана.

Кристияна Вълчева призна, че кампанията „Не сте сами!” я е накарала да се гордее, че е българка и е укрепила националното и самочувствие. Повече от час медиците ни разговаряха с програмния директор на ДАРИК радио Константин Вълков, председателя на Съвета на директорите на „Стандарт нюз” Тодор Батков, главния редактор на вестника Славка Бозукова и изпълнителния продуцент на новините в БТВ Виктория Бехар. „Вече се чувстваме по-добре, но все още сме объркани”, заяви Валентина Сирополу.

Д-р Ашраф Хаджудж бе категоричен, че всички те трябва да изчистят името си не само пред западните медии, но и пред арабските, които продължават да твърдят, че българите са виновни за СПИН епидемията в Бенгази „Най-страшното за нас бе това, че смачкаха човешкото ни достойнство”, каза д-р Здравко Георгиев и допълни, че виновните трябва да понесат своето наказание. Медиците ни, които се завърнаха в България преди 10 дни, изразиха желание в бъдеще да помагат на хора с тяхната съдба.