Младият писател Иво Христов за пореден път влиза в битка за живот. През август миналата година той започна лечение с медикамент, който според онкохематолози може да намали туморните му образувания. Лекарството не е регистрирано в България и не се покрива от Здравната каса. Лечението с него трябва да продължи поне година, а сумата е непосилна за родителите на момчето.

Иво е бил едва на 12 години, когато за първи път се изправя пред най-страшното, след като лекарите му поставили диагнозата Неврофиброматоза тип 2. За 10 години болестта е отнела слуха, гласа и подвижността му. Днес за Иво няма алтернатива освен да продължи лечението, което е започнал преди няколко месеца.

„Това, което предстои, е да направим резонанс и на базата на тези изследвания да видим как ще се процедира нататък. Задължително до 2 август той трябва да приема това лекарство. Само не зная според резултатите дали ще продължим на същите дози, или има вероятност да се завишат”, обясни майката на Иво Милена Димитрова.

С надежда да подобрят състоянието му продължават и рехабилитациите. „Целта е всичко това той да започне да го прави сам - да сяда, да стои, да ходи. Рехабилитацията е много трудна и бавна”, коментира Стойчо  Атанасов, който се занимава с физическото възстановяване на момчето.

На фона на все по-ожесточената борба за живот стои сумата, която родителите на Иво трябва да съберат, за да спасят детето си.

„Тя е отчайващо голяма. Грубо сметнато 50 хиляди на месец. Ако се спре, всичко ще е било напразно. Детето е отчаяно. 10 години сме в ада. Минахме през какво ли не. Мечтая само детето ми да е живо, да се справим до 2 август. Не знам как, това са много пари, но съм с вяра в сърцето, защото нямам друг начин. Не трябва да се предаваме”, каза още майката на писателя.

heartЗа да помогнете на Иво Христов, можете да го направите по един от следните начини:

Чрез SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777

Онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/

На дарителска банкова сметка в POSTBANK: BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

На дарителска банкова сметка в банка ДСК:  BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

Чрез Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов

Чрез превод в платформата https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo