Верижна катастрофа на магистрала, в която са блъснати няколко автомобила и пътнически микробус, както и цистерна с гориво, което се е разляло на пътя, има пострадали и загинали, тръгнал е и пожар - такъв бе сценарият за учението между институциите в Стара Загора. То се проведе днес на територията на летището, близо до града. Участие взеха близо 100 души, посочва NOVA.

Верижна катастрофа в Старозагорско, блъснати са няколко автомобила. Има пострадали. Реакцията между институции като пожарна, спешна помощ, полиция, пътни агенции трябва да е светкавична.

За съжаление катастрофи, запалени автомобили и пътни инциденти по магистралите в региона наистина се случват.

„Област Стара Загора е областта с най-много магистрали, като километри. Ние сме единствената област с 2 магистрали. Такова занятие е много полезно”, заяви комисар Стоян Колев, директор РСПБЗН-Стара Загора.

Учението включваше обезопасяване на цистерна с гориво, което се е разляло по магистралата.

„Установяваме възможността за връзка между самите институции, синхрона, в който работят те”, каза Иван Чолаков, областен управител на Стара Загора.

Реакцията на институциите при подобни инциденти е за минути, а подобно тежко произшествие трябва да бъде отработено изцяло с възстановяване на движението до максимум четири часа.
nova.bg