Заместник-главният прокурор Даниела Машева не вижда нищо притеснително в това, че Европейската прокуратура е изискала повече информация от София за част от българските избраници за европейски делегирани прокурори. Според нея, това не означава, че тези кандидати ще бъдат отхвърлени.

По неофициална информация, от кабинета на Лаура Кьовеши са изискали повече данни за седем от десетте кандидати, за да се убедят, че могат да разследват дела, свързани със злоупотреби с евросредства.

Гешев за писмото на Кьовеши: Не виждам проблем в това

Преди дни Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви, че изпраща десетки страници като отговори на въпросите на Кьовеши, предава NOVA.

„В процедурата няма нищо нарушено. Предварително бях запозната и с подобни процедури в други държави, наистина българската процедура е съответна на регламента за Европейската прокуратура и на закона.

Това е нормална процедура, на междинно ниво, която изисква информация. Не знам дали в другите държави е изисквана подобна информация, но в това аз не съзирам нищо притеснително”, коментира Машева.
nova.bg