Марчело Джотолов: Името ми се използва за уронване престижа на лекарското съсловие
Марчело Джотолов: Името ми се използва за уронване престижа на лекарското съсловие / Sofia Photo Agency, архив - Юлиана Николова

Обвиняемият по делото „Октопод" Марчело Джотолов заяви, че името му се използва за уронване престижа на цялото лекарско съсловие. Така той коментира в интервю за Нова телевизия думите на доктор от „Пирогов", който твърди, че е бил принуден да подпише фалшива експертиза, заради която било отложено съдебно заседание. Д-р Бойко Тошев каза още, че тези действия му били наредени от ръководството на института за спешна помощ.

Медицинското лице отказа да разкрие кой е човекът, който е бил фиктивен пациент на болницата. В пресата обаче бе цитирано името на Марчело Джотолов.

Джотолов обясни, че наистина е лежал в „Пирогов" след операция на крака. Наранил се при слизане от колата си, като стъпил върху лед в края на зимата. По повод твърденията, че контузията му е измислена, Джотолов иронично отбеляза: „Следващият път ще внимавам кога падам".

Подсъдимият отрече изобщо някога да е виждал д-р Тошев.

Заместник-директорът по административните въпроси на „Пирогов" д-р Людмил Джунков пък категорично заяви, че не е възможно от болницата да е излязла фалшива експертиза.

„Пирогов" е отворен за проверки от всички институции в държавата, те само могат да подобрят работата ни", коментира Джунков.