/ Георги Димитров
"Поздравявам ви с факта, че съхранихте гласуваното ви доверие и утвърдихте своето присъствие в Народното събрание като една от новите парламентарно представени партии". Това бяха встъпителните думи на президента Румен Радев към ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на консултациите в президентството.

По думите му най-важно е намирането на формулата за съставяне на правителство.

Георги Димитров

"Ние сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и на ДПС. Смятаме, че такава подкрепа от ГЕРБ и ДПС е „токсична прегръдка. С участието на тези партии България се превърна в най-корумпираната и бедна държава в Европа. Ние бихме подкрепили кабинет с участието на "Демократична България" и "Има такъв народ", заяви лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

При президента Радев: Как преминаха консултациите с партиите (ОБЗОР)

"Удовлетворени сме, че партия от партиите на промяната поема отговорността за съставяне на правителство. Такова е и очакването на българските граждани – да има стабилност, нормалност и сигурност, а има кабинет, който да се заеме с най-неотложните проблеми на хората. Ние от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани", каза още Манолова.

Георги Димитров

По думите ѝ на преден план са извели теми, които "не са просто приоритети на нашата парламентарна група, а важните за българските граждани теми".

Тя призова партиите да загърбят своите партийни интереси, за да бъде сформиран кабинет.

"На първо място те са свързани с доходите – ще настояваме за преизчисляване на пенсиите, които 13 години не бяха „пипани“, в резултат на което 42% от нашите родители живеят в мизерия. Ще настояваме и за компенсация на бизнеса. Ще настояваме и за подкрепа на децата и семействата и за хората с увреждания. Дълбоката съдебна реформа е наш приоритет. Вече сме внесли нашите законопроекти за това. Подкрепата на гражданите срещу монополите също е важна тема за нас", допълни Манолова.

Георги Димитров

Тя подчерта, че ще настояват и за ревизия на работата на ГЕРБ, като действията им в следващия парламент ще бъдат насочени към законодателство на промяната.