Майката на хвърленото дете от мост поиска най-тежкото наказание за приятеля си - доживотен затвор без право на замяна. Пред NOVA Поля Христова заяви, че обвинява себе си, че не е подала сигнал за домашно насилие и системен тормоз.

Баща хвърли детето си от мост край Габрово и заплаши да сложи край на живота си (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
„Просто, детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста, това е факт. Просто избягах от него, защото не издържах. Мислех си  да го правя, но той ме заплаши, че ако ни намери ще убие мен и детето. Чувствам се виновна, че не взех най-ценното си нещо – детето. Той е пълен нещастник. Убиец. Изрод. За мен е убиец. Не искам да го виждам. Да гние там. Да умре там. Той не спира да ме малтретира. Постоянно. Удря ме. Постоянно ме тормози сексуално. По време на секс ме бие и удря с юмрук по главата. Удря ме по гърба. Това е ужас. Ад. Осем години – ад. Идва уикенд – ад”, каза майката на убитото дете.

Бащата, хвърлил сина си от мост: Не можех да се грижа за детето
 
„Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си”, заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура – Габрово.

Най-тежката мярка „задържане под стража” за бащата, хвърлил детето си от мост
 
Окръжният съд остави в ареста бащата на детето. Той е отказал да обжалва присъдата си. 31-годишният мъж влезе в съдебната зала мълчаливо, като криеше лицето си. Той не оспори искането на прокуратурата за най-тежката мярка - постоянен арест. Направи и самопризнание, че е убил а 4-годишния си син.
nova.bg