Махат незаконни рекламни табели в София
Махат незаконни рекламни табели в София / netinfo

Служители на общинските отдели по контрол на строителството, инспекторат и реклама ще премахват с полицейско съдействие незаконно поставените в София рекламни транспаранти и указателни табели. Заповед за това издаде кметът на столицата Бойко Борисов.

Според заповедта на кмета до 10 дни, считано от днес от дирекция „Архитектура и градоустройство” трябва да му представят обобщена информация за издадените и в сила към настоящия момент разрешения за поставяне на рекламни елементи на територията на общината.

В едноседмичен срок пък районните кметове трябва да предоставят на Бойко Борисов копия от одобрени проекти, разрешения за поставяне и сключени договори за наем със съответната районна администрация за рекламни елементи на територията на съответния район. В срок до двадесет дни след получаване на справките, ще започне съставянето и на констативни актове за незаконно поставените рекламни елементи върху недвижими имоти.

Със свое писмо до председателя на Столичния общински съвет Владимир Кисьов кметът напомня, че още през ноември м.г е поискал да се съкратят членовете в управленските бордове на общинските фирми и възнагражденията им и настоява отново градския парламент да разгледа настояването му.

На последната общинска сесия преди лятната ваканция на общинарите на 27 юли Кисьов подчерта, че въпросът за съкращения в бордовете и в заплатите на членовете им ще се обсъжда на заседание на общинския съвет през септември. Първото заседание на градския парламент след почивката е на 14 септември.