Влиятелни лица от БСП създават нов идеен проект. Сред учредителите са Велислава Дърева и бившият соцдепутат и кандидат за шеф на БСП Валери Жаблянов, съобщи NOVA.

Форумът се провежда в Националния дворец на културата. Става дума за новото партийно течение – „Платформа - Социализъм 21 век”.

БТА


„Къде се изгуби лявото в България?”, питат от новото партийно обединение. В състава му влизат яростни противници на настоящото управление на БСП.

„Ние не правим партията в партията, ние сме партията! Защото има БСП, която е на 130 години. Има и една паралелна партия - лидерска, която е на 5 години”, заяви Велислава Дърева.

Антон Кутев: Няма как да променим държавата, ако не променим хората

„Видяхме катастрофалния резултат на БСП от изборите. Всичко това остана без позиция от страна на колективните органи на партията, което е абсурдно”, заяви Валери Жаблянов.

„Хората, които почувстваха, че каквито и аргументи да кажат, каквито и кандидатури да предложат, но които не са одобрени „отгоре”, остават в най-добрия случай - нечути, в редица случай санкционирани”, заяви Георги Пирински.