Левите обсъждат 3 варианта за наказание на Стоянов
Левите обсъждат 3 варианта за наказание на Стоянов / netinfo

Три варианта за изход от скандала провокиран от депутата от Атака Димитър Стоянов в Европейския парламент /ЕП/ обсъжда парламентарната група на Коалиция За България.

Отзоваването на депутата от Атака от постоянната комисия по евроинтеграция, на която е член, е единият от обсъжданите варианти, уточни за Дарик говорителят на БСП и заместник-председател на парламентарната група на Коалиция За България Ангел Найденов.

Съществува и възможност парламентът да се произнесе само с нарочна декларация, в която да порицае поведението на евронаблюдателя, допълни Найденов.

Третият вариант за изход от казуса е мнозинството да се съобрази с решението на Етичната комисия в парламента, която предложи народното събрание да преразгледа избора на евронаблюдатели и да насрочи нов поименен избор на български представители в Страсбург.

Очаква се още след края на заседанието на Парламентарната група на левицата да бъде внесено проекто решение за създаване на временна комисия, която да подготви четвъртите поправки в Конституцията. От БСП и ДПС предлагат в нея да членуват техните представители от състава на предишната комисия.