/ DarikNews.bg
Кандидатът за кмет на София Мая Манолова и представители на левите политически формации – БСП, АБВ и „Движение 21“ подписаха споразумение, в което се обединяват за общите си приоритети за промяна столицата.

С документа Манолова се ангажира основните текстове от това споразумение да залегнат в програмата й за управление на столицата.

„Пиша своята програма за управление с гражданите на София, но също така за мен са важни и идеите на партиите, които ме подкрепят. Вече проведохме среща в подобен формат с партиите от десния спектър, с ДБГ, Път на младите, НДСВ, Земеделски народен съюз“, коментира Мая Манолова.

Бившият омбудсман обеща, че ще вложи цялата си енергия да представи програма, която да отговаря на очакванията на гражданите.

„Важна е подкрепата на всяка партия, на всеки столичанин. Имам волята, енергията, желанието и плана как да реализирам тази промяна и няма да ви подведа никой, който искат София да стане един модерен град“, каза Манолова.
 

DarikNews.bg


Шефът на столичните социалисти Калоян Паргов обобщи, че левите са обединени за коренна промяна на управлението на столична община.

„Ние си поставяме за цел да превърнем София в една модерна столица с открито и прозрачно управление, с широко участие на гражданите“, каза той.

Паргов подчерта и че кандидатурата на Манолова е успяла да обедини левия политически спектър.

„ГЕРБ със своето управление в София и Мая Манолова със своята ярка позиция направиха невъзможното да обединят практически необединимото до този момент. Много отдавна лявото не е било толкова консолидирано и единно, както се явява в София. Присъствието и на партиите от десния спектър също го потвърждава“, заключи той.

За лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева пък кандидатурата на Манолова е шанс друг да свърши онова, което тя не е успяла.

„В нейния успех ще видя реализации на моите някогашни мечти - отстраняването на корупцията в общината“, коментира тя.

„Пробивът в София означава пробив в страната. Тези избори имат този залог“, допълни още Дончева.