Не само съм го лекувал преди време, но и бяхме приятели, заяви проф. Георги Михайлов
„Стефан Данаилов е създал толкова много съкровища в нашия културен, обществен и политически живот. Той ще остане в пантеона на българската история. Не само съм го лекувал преди време, но и бяхме приятели. Колкото и хубави неща да се кажат за него, те са много бледи. Той сам направи така, че да стане част от историята на нашата нация, заяви пред NOVA депутатът от ПГ на Коалиция за България проф. Георги Михайлов.

Сложиха книга за съболезнования в памет на Ламбо в централата на БСП


По думите му спирането на приема в Педиатрията е системна грешка в здравеопазването, която е свързана с цялостната му структура и с нежеланието тя да се променя в позитивна посока в последните години.

В памет на Ламбо: Минута мълчание преди всеки футболен мач

Той допълни, че още през 2014 година групата на БСП е поставила няколко основни проблема за финансирането на здравната система и за кадровия дефицит в Националната педиатрична болница.

Според него има дефицит на сериозни действия относно строежа на детска болница. „Разхвърлянето на пациенти между три болници няма да реши проблема по този начин, по който той трябва да бъде решен. Тази болница няма развити отделения, които предполагат интензивно лечение на пациентите“, заяви още проф. Михайлов. „Крещяща е нуждата от детска болница“, категоричен бе той.
NOVA