Лазар Влайков
Лазар Влайков / Община Септември
Извънредна сесия свика председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, чието име нашумя, след като с пистолета му бе убит човек. Заседанието е с единствена точка избор на нов председател започва в 9,00 часа.

Лазар Влайков хвърля оставка като шеф на Общинския съвет в Септември

Заповедта, подписана лично от Влайков, е с дата 5 септември, но бе публикувана едва вчера следобед. Самите съветници бяха уведомени в края на последния работен ден преди Съединението, което събуди у опозицията съмнения за опит да се осуети присъствието на нейните представители.

Повечето от тях са на трудови договори и в 17,25 часа надали са успели да пуснат отпуски. Досегашните извънредни сесии пък са провеждани винаги след 17,30 часа, а сега изненадващо съветниците са свикани в 9.00 сутринта.

Две са основните версии за убийството във Виноградец

Лазар Влайков е собственик на пистолет „Глок“
, с който на 31 август вечерта бе застрелян 47-годишен собственик на заведение. Влайков празнувал там с шумна компания шестия рожден ден на свой племенник. Първоначалната информация бе, че оръжието е попаднало в ръцете на детето и то е стреляло.

ГЕРБ изключи шефа на Общинския съвет в Септември заради стрелбата във Виноградец

Близки на загиналия
обаче твърдят, че самият Влайков е стрелял. Те изразиха подозрения и относно приятелски отношения на Влайков с прокурор в Пазарджик.

Близки на застреляния във Виноградец: Няма как пистолетът да е бил в детето

Това пък стана повод да се намеси лично главният прокурор Сотир Цацаров, който разпореди веднага след приключване на най-спешните дейности по разследването то да бъде поверено на Окръжната прокуратура в Пловдив.  Цацаров съобщи в Пазарджик в понеделник, че основните версии за трагичния случай са две. Едната версия е, че 6-годишно дете е простреляло смъртоносно 47-годишния мъж. Другата версия, която се проверява, е, че изстрелът е произведен от притежателя на пистолета Лазар Влайков. Той също така съобщи, че ще бъдат преразгледани две прекратени производства срещу Влайков - за побой и за наръган с нож мъж.

Арестуваха шефа на Общинския съвет в Септември, детето стреляло с неговия пистолет

Влайков бе задържан веднага след стрелбата във Виноградец и освободен по-малко от 24 часа след задържането си.

По случая още няма повдигнати обвинения.