Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС, архив
Две са основните версии, по които работят разследващите по случая с убийството в село Виноградец, съобщава БНТ. 47-годишен мъж почина в заведение в селото, след като бе прострелян по време на тържество в петък вечерта.

Случаят "Виноградец" се заплита: Детето държало пистолета, не е доказано, че е стреляло

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи в Пазарджик, че според едната версия 6-годишно дете е простреляло смъртоносно 47-годишния мъж в местно заведение. Другата версия, която се проверява, е, че изстрелът е произведен от притежателя на пистолета Лазар Влайков.

Близки на застреляния във Виноградец: Няма как пистолетът да е бил у детето

До момента са разпитани голяма част от свидетелите, взети са натривки за наличие на барутни частици от починалия, детето и Влайков.

Цацаров иска разпечатка и за разговорите на прокурор заради убийството във Виноградец

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, главният прокурор разпореди то да се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив. Досега то бе под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

След убийството във Виноградец: Проверяват с кого е говорил по телефона Лазар Влайков

Собственик на заведение във Виноградец бе прострелян малко преди полунощ в петък по време на тържество. Първоначално бе съобщено, че изстрелът е произведен от 6-годишно дете. Впоследствие бе доказано, че то е държало пистолета, но не е доказано, че е стреляло. Оръжието на убийството е собственост на шефа на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който бе задържан, а после освободен. Междувременно ГЕРБ изключи от редиците си Влайков.