/ ThinkStock/Getty Images
Продължава разследването на инцидента от петък, при който 47-годишен  мъж беше прострелян смъртоносно в заведение в пазарджишкото село Виноградец. Прокуратурата  поиска от съда да разреши извършването на допълнителни действия по разследването, съобщи БНР.

Дете застреля неволно мъж по време на рожден ден
 
Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за  предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков в нощта, когато нелепо бе убит 47-годишният Наско Тонкев. Това ще докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и прокурора.

Близки на застреляния във Виноградец: Няма как пистолетът да е бил в детето
 
Семейството на жертвата твърди, че веднага след тежкия инцидент,  вместо да се обади на телефон 112, Лазар Влайков е търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик, с когото били в близки приятелски отношения. Взетите натривки от ръцете на 6-годишното дете показват, че то е  държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това  може да докаже само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати.

ГЕРБ изключи шефа на Общинския съвет в Септември заради стрелбата във Виноградец
 
Вчера притежателят на оръжието Лазар Влайков бе освободен от  ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения. Основната версия на  прокуратурата остава, че 6-годишното дете неволно е произвело изстрел.