/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Пазарджик е внесла искане в съда за предоставяне на разпечатка от телефонните разговори на общинския съветник от Септември Лазар Влайков, съобщават от ведомството. Целта е да се провери дали в четвъртък вечер, когато с личното му оръжие бе убит човек, той е звънял на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, както твърдят близки на жертвата.

Дете застреля неволно мъж по време на рожден ден
 
47-годишният Наско Тонкев бе прострелян фатално в четвъртък вечерта в собственото му заведение в село Виноградец. По това време голяма компания празнувала рожден ден на 6-годишно момче. По данни на полицията, Влайков извадил пистолета си „Глок“ и стрелял във въздуха. После оръжието се запредавало от ръка на ръка и стигнало до малкия рожденик, който с неволен изстрел улучил съдържателя на ресторанта в сърцето.

Арестуваха шефа на Общинския съвет в Септември, детето стреляло с неговия пистолет
 
Случаят предизвика скандал не само заради общественото положение на съветника, но и след като близки на убития разказаха в национален ефир, че по време на изстрела пистолетът е бил у самия Влайков, докато набеденото момченце е било в градината. От семейството му заявиха още, че вместо на 112 общинарят се обадил на своя личен приятел и шеф на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров, за да го отърве от отговорност.

Близки на застреляния във Виноградец: Няма как пистолетът да е бил в детето
 
Засега не се съобщава дали ще бъде направена проверка на изходящите обаждания и на другите участници в празненството. Вероятно и това ще се случи, тъй като полицията работи и по версия за прикриване на убийство.
 
За момента информацията по случая е оскъдна, но се знае, че има резултат от взетите натривки от ръцете на 6-годишното момче. Те показват, че е държало оръжието, но не и дали то е произвело фаталния изстрел.

Случаят "Виноградец" се заплита: Детето държало пистолета, не е доказано, че е стреляло
 
Лазар Влайков бе арестуван, но скоро след това освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения. От прокуратурата обясниха, че не са удължили мярката, защото се работи само по първата версия, за неволно произведен от детето изстрел. Остава загадка защо, след като малко по-рано пак от Окръжната прокуратура официално съобщиха, че собственикът на оръжието е допуснал то да попадне в неподходящи ръце и с него да бъде извършено убийство.