Кънев още вижда възможност за сътрудничество с ГЕРБ на местните избори
Кънев още вижда възможност за сътрудничество с ГЕРБ на местните избори / снимка: БГНЕС
Радан Кънев: Сътрудничество на местните избори с ГЕРБ е възможно в името на по-доброто управление
78577
Радан Кънев: Сътрудничество на местните избори с ГЕРБ е възможно в името на по-доброто управление
  • Радан Кънев: Сътрудничество на местните избори с ГЕРБ е възможно в името на по-доброто управление

В името на едно по-добро управление и на прекратяване на монопола на ДПС и БСП в някои общини, сътрудничеството с ГЕРБ на местните избори е възможно. Това каза председателят на ДСБ Радан Кънев след съвещанието на Националния изборен щаб на ДСБ в Пловдив.

„Аз дълбоко съжалявам, ако ГЕРБ не осъзнават необходимостта от това сътрудничество и са готови да поделят тези общини с БСП И ДПС”, каза още Кънев.

На съвещанието бе приета резолюция, която бе представена от председателя на ДСБ. Той призова към обединение около радикална форма на борба с корупцията по румънски модел чрез създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на  изпълнителната, законодателна и съдебна власти.

„На Румъния й отне четири парламента, за да въведе този модел. Убеден съм, че в България той ще бъде въведен в този или в следващия парламент”, обясни Кънев.

Той определи реформите в правосъдието и сектор сигурност като първостепенно условие за излизане на страната от трайната политическа, икономическа и демографска криза.

Новини от Пловдив