Кунева: Ще подложим на обсъждане пакета програми за всички класове
Кунева: Ще подложим на обсъждане пакета програми за всички класове / БГНЕС

Министърът на образованието Меглена Кунева заяви, че ще бъде предложено обсъждане целия пакет програми за всички класове. Тя посочи, че е важно да се внесе спокойствие в системата и в обществото. „И всъщност по новия план и по учебните програми по български език и литература и история са с повече часове и с повече тежест в съдържанието", каза просветният министър.

Меглена Кунева: Въпросът с учебниците няма да се отлага

Досега са утвърдени новите учени програми за първи и пети клас. Понастоящем тече обсъждане на тези за втори, шести и осми клас, като се правят национални срещи, каза Кунева при представянето на екипа и приоритетите си пред ресорната парламентарна комисия.

Издатели настояват за отлагане на въвеждането на новите учебници

Издателите вече изразиха своите съмнения заради кратките срокове относно новите учебници и началото на учебната година. „Според мен ние трябва да подходим абсолютно спокойно в тази ситуация, ръка за ръка с парламента да обсъдим всички възможности и да изберем най-доброто. Под най-доброто имам предвид действие на закона, нямаме накъде повече да отлагаме и децата, родителите и учителите да бъдат достатъчно спокойни, че те ще имат целия инструментариум в ръцете си, за да могат добре да се подготвят", каза тя.

Източник: БГНЕС