Моят конфликт със Стоичков на световното през 1994 г. бе само за изпуснат гол, разкри в „Неделята на NOVA” българската футболна легенда Красимир Балъков, новият треньор на новака в Първа лига ЦСКА 1948.

„Конфликтът със Стоичков възниква само за това, че пропусках едно чисто положение, ударих гредата – Ицо вървеше след мен и говореше след мене защо не съм говкарал. Но когато Ицо вкара, аз разбира се, щях да съм първият да го поздравя – ние нямахме проблеми. Димитър Пенев не успя да направи разбор на полувремето, той ни каза при звънеца няколко изречения да обърнем мача“, каза Балъков за незабравимото лято на 1994 г.

„Тогава ние по принцип много мисли в главата си нямахме, предимството ни пред тази генерация, която е в момента, е, че играехме в силни европейски клубове. Това предимство ни доведе и до тези резултати“, сравни Бала.

„Всеки от нас имаше свой характер, който, по една или друга причина, помагаше на отбора за израстването – игрово, като характер, като оформен тип игра и, разбира се, тези характери понякога се сблъскваха един с друг, но веднага след това си помагаха“, припомни Балъков.

„Реално погледнато с немската дисциплина нямахме нищо общо, но в моментите, в които трябваше да дадем всичко, знаехме, че е нужен самоконтрол“, изтъкна Краси Балъков.

По думите му неговият нов отбор ЦСКА 1948 е много интересно предизвикателство, с нова концепция, маркетинг. Балъков обясни, че към него като треньор няма поставено изискване за класиране на определено място в Първа лига, но има изискване по какъв начин да играят „червените“.