Костов определи като недостатъчни наказанията на служители от МВР за случая в Мировяне
Костов определи като недостатъчни наказанията на служители от МВР за случая в Мировяне / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Костов определи като недостатъчни наказанията на служители от МВР за случая в Мировяне
49400
Костов определи като недостатъчни наказанията на служители от МВР за случая в Мировяне
  • Костов определи като недостатъчни наказанията на служители от МВР за случая в Мировяне

Като абсолютно недостатъчни определи наказанията на служители от МВР с порицание и мъмрене заради случая със семейството от Мировяне лидерът на ДСБ Иван Костов. Той настоя за пореден път за оставка на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, който правел "гаф след гаф".

"Това не са сериозни мерки и няма да решат нито един проблем", подчерта Костов. По думите му скандалите около Цветанов избухвали всеки ден, "той е в минно поле и всеки ден гърмят някакви мини".

Като безобразие лидерът на ДСБ определи атаките на вътрешния министър спрямо председателя на Съюза на съдиите. "Как е възможно е вътрешен министър да се разправя по този начин?", попита Костов. Той заяви, че по времето на Цветанов се е върнала „страшна милиционерщина" и че не може при всеки повод да се мачка човешкото достойнство.

Иван Костов присъства на пресконференция на федерация "Справедливост България", която изрази задоволството си от това, че българският парламент е приел декларация, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани.

На срещата с журналисти присъстваха и представители на изселнически организации, които обявиха, че нямат намерение да се обръщат към европейския съд за правата на човека и няма да търсят финансови обезщетения за случилото се.